Allium sativum
A fokhagyma az amarilliszfélék családjába tartozik, gumóját gyógy- és fűszernövényként hasznosíthatjuk. Erős illattal és ízzel rendelkezik. Baktérium- és gombaellenes hatásáról, már Louis Pasteur is beszámolt. Tartalmaz szénhidrátot, fehérjét, fontos ásványi anyagokat, illetve A-, B-, C-, E-vitaminokat. A modern orvostudomány igazolta a fokhagyma vérnyomás csökkentő, baktérium-, vírus- és gombaellenes, emésztést elősegítő, bélfertőtlenítő, bélféregűző, epe- és májműködést elősegítő hatását.Fokhagyma tea elkészítése: készítsük el kedvenc teánkat, majd tegyünk két gerezd fokhagymát a csészénkbe, hagyjuk állni negyedórát. Mézzel ízesítve még kitűnőbb italt nyerünk.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése