2012. december 2., vasárnap

Adventre készülve

Advent jelentése: eljövetel, megérkezés. A keresztény hitvilágban, Krisztus eljövetelére, a karácsonyra való felkészülés. Eredetileg  negyven napos volt, Gergely pápa naptárának bevezetése után a december 25-ét megelőző negyedik vasárnapon veszi kezdetét. Idén ez ma, december 2-án van.

advent, koszorú


 Sokféle hagyomány övezi ezt a négy hetes időszakot. Varázslás, párna alá dugott férfi ruhadarab, gonosz szellemek, satöbbi.
Az első adventi koszorú a 19. század környékén jelent meg, lila és rózsaszín színekben. Mára már nincs ilyen kötöttség, lehetnek a gyertyák egyszínűek is, fehértől a sötétbarnáig.



A gyerekek mindig nagyon várják a karácsonyt, és minden nappal egyre türelmetlenebbek. Egyszer régen egy anyuka éppen ezért készített egy kartonlapból először adventi naptárat. A lapra 24 db csokoládét tűzött, és megengedte a gyermekének, hogy minden este egyet megegyen róla. Így kezdődött, ma ez már nagy üzlet. Magunk is készíthetünk saját kezűleg, vagy gyermekünk bevonásával adventi naptárt. Erről szól ez a cikk, ami nyolc tippet ad az elkészítéshez.



Weboldalunk

Facebook oldalunk

 


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése