2012. december 5., szerda

Forralt bor



Újpest főtér
 

Itt az ideje, hogy lassítsunk kicsit az ünnep közeledte előtt. A főtéren már elkezdődött a karácsonyi vásár, esti séta, szórakozás. Egy kis korcsolyázás, forralt bor, forró csoki és kürtőskalács.

Újpest főtér, betlehemi jászol


Forralt bort otthon is készíthetünk, íme néhány ötlet, mit is tegyünk a fazékba.

Forrlat bor, méz, szegfűszeg, fahéj, narancs, citrom, alma, körte, dió


Az alapanyag lehet fehér, vagy vörös, önmagában, vagy fele-fele arányban. Száraz, vagy félszáraz. Édes borral is próbálkozhatunk természetesen, de akkor óvatosan édesítsük tovább, nehogy émelyítő legyen. Én maradok a száraz boroknál, vörösben és fehérben egyaránt.
Karamellizáljuk a kristálycukrot, épphogy világosbarnává, majd felöntjük borral. Eztán egy kis mézzel még feldobjuk. Természetesen jöhet az elmaradhatatlan szegfűszeg és fahéj, és kerülhet bele némi gyümölcsdarabka is, mint narancs, alma, körte. A bögrére, pohárra tehetünk narancs, vagy citrom karikát. A borban főtt gyümölcsöt tálalhatjuk a borral együtt, vagy leszűrve külön tálban, egy kis dióval csemegézve kortyonként.

Schmoll Norbert



Weboldalunk

Facebook oldalunk

 



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése